<img src="https://secure.intelligentdataintuition.com/780391.png" style="display:none;">

SR 5 ključnih oblasti koje treba razmotriti pri otvaranju restoranav

19 September, 2024 |   | 

Otvaranje restorana nije za one sa slabim srcem. To je komplikovan, zastrašujući poduhvat koji je dodatno otežan promenljivom prirodom F&B industrije. Nije iznenađujuće da mnogi budući restorateri budu obeshrabreni izazovima i preprekama koje ih čekaju. Ali uspostavljanje profitabilnog restorana je potpuno ostvarivo uz odgovarajuću pripremu i planiranje. Da biste sebi pružili najbolju šansu za uspeh, potrebno je razmotriti nekoliko ključnih operativnih elemenata, koji čine temelj svakog uspešnog F&B preduzeća. Oni uključuju sledećih 5 oblasti:

  • Operativno upravljanje
  • Analitika
  • Upravljanje timom
  • Razvoj menija
  • Pogodnost i personalizacija za kupce

Tradicionalno, operateri su se mučili da istovremeno inkorporiraju sve ove elemente, često se fokusirajući na određene oblasti nauštrb drugih. Kao rezultat toga, procesi postaju fragmentirani, što vodi do neefikasnosti, viših operativnih troškova i smanjenih prihoda. Ali uvođenje naprednih platformi za upravljanje restoranima kao što je Syrve pomaže u rešavanju ovog dugotrajnog problema integracijom svih ovih procesa u jedan objedinjeni sistem. Imajući to na umu, pogledajmo bliže ovih pet oblasti i kako Syrve može pomoći u svakoj od njih.

  1. Operativno upravljanje Operativna strana obično je usredsređena oko tri, možda četiri osnovne oblasti u zavisnosti od restorana: POS, kontrola inventara, upravljanje kuhinjom i dostava.

POS Sistem Efikasan, jednostavan za korišćenje POS sistem je apsolutno neophodan za osiguranje efikasnog rada front-of-house. Kao minimalan zahtev, hardver bi trebao biti jednostavan za korišćenje, brz i pouzdan. Idealno bi bilo da osoblje može lako promovisati stavke iz menija i uzeti u obzir specifične preferencije kupaca kao što su dijetetski zahtevi.

Kako Syrve može pomoći Syrve-ov POS sistem pruža napredno rešenje koje zadovoljava sve ove zahteve. Ima intuitivan, jednostavan za korišćenje interfejs koji pojednostavljuje preuzimanje narudžbi, takođe podstičući osoblje sugestijama za upsell, dok pruža trenutni pristup informacijama o alergenima za svako jelo. Rezultat su skraćeni vreme čekanja, zadovoljniji kupci i front-of-house tim koji može da se fokusira na druge važne zadatke.

Kontrola inventara Prekomerna zaliha, nedostatak zaliha i otpad od hrane su veoma česti u F&B industriji i direktna su posledica lošeg upravljanja inventarom. A posledice su često pogubne. Zato je tako važno da se ovo pravilno postavi od samog početka.

Kako Syrve može pomoći Syrve pojednostavljuje ceo proces upravljanja inventarom. Koristeći prognoze zasnovane na veštačkoj inteligenciji, sistem automatski generiše narudžbenice kako bi se izbeglo prekomerno ili nedovoljno zaliha. Takođe je moguće izvoditi inventarisanje uz pomoć mobilnih uređaja. Ovo štedi dragoceno vreme, eliminiše ljudske greške i pruža tačan prikaz nivoa zaliha.

Upravljanje kuhinjom Kuhinja je praktično srce restorana. Dakle, očigledno je da mora biti dobro vođena i bez problema. Priprema hrane treba da bude efikasna, dosledna i visokog standarda. Jasna komunikacija sa front-of-house timom je takođe ključna. A kako bi se izbegli uska grla, kuhinja treba da ima inteligentan sistem za rukovanje narudžbama.

Kako Syrve može pomoći Syrve ima potencijal da transformiše rad kuhinje. Za početak, sistem povezuje kuhinju sa FOH timom putem ekrana za prikaz u kuhinji, pružajući ažuriranja statusa i odbrojavanja vremena kuvanja. Zauzvrat, narudžbine iz više izvora (web sajt, u restoranu, dostava) se kombinuju u jedan pipeline za kuhinjsko osoblje. Planovi pripreme i partija takođe mogu biti pripremljeni automatski zahvaljujući prognozama zasnovanim na AI.

Dostava Iako nije pogodna za svaki tip restorana, usluga dostave može biti apsolutni game-changer za mnoge objekte. Tržište dostave hrane je sada ogromno, nudeći operaterima savršenu priliku da povećaju svoj udeo na tržištu ciljajući veću bazu kupaca. Kapitalizacija zahteva, između ostalog, efikasan proces naručivanja, integrisani POS sistem i robustan logistički okvir za osiguranje pravovremenih dostava.

Kako Syrve može pomoći Syrve omogućava restoranima da lako iskoriste tržište dostave. Moguće je postaviti sopstvenu uslugu dostave i/ili se osloniti na usluge dostave trećih strana kao što su Uber Eats i Deliveroo. Narudžbine se direktno ubacuju u vašu proizvodnu liniju i mogu se upravljati na jednom sistemu - nema potrebe za oslanjanjem na više tableta za različite usluge naručivanja. Upravljanje vozačima je takođe olakšano zahvaljujući kompletu alata za planiranje ruta i praćenje vozača putem GPS-a.

  1. Analiza podataka Bez tačnih prognoza i izveštavanja, vodićete svoj restoran naslepo. Da biste uspešno poslovali, potrebni su vam značajni, akcioni uvidi koji pomažu u merenju performansi i predviđanju buduće potražnje.

Prognoza Pravilna prognoza eliminiše nagađanja, omogućavajući vam da optimizujete nivoe zaliha, minimizujete otpad i pripremite se za skokove u potražnji. Sa dubljim razumevanjem fluktuacija prodaje, bićete bolje pripremljeni za kreiranje rasporeda osoblja koji se poklapaju sa vašim troškovima rada. Pored toga, tačne prognoze znače da osoblje u kuhinji može raditi prema optimizovanim planovima pripreme hrane, osiguravajući da su jela spremna i smanjujući otpad.

Kako Syrve može pomoći Syrve-ov AI motor za prognoziranje analizira istorijske podatke o prodaji kako bi tačno predvideo buduće prihode i verovatne najprodavanije artikle. Spoljni događaji kao što su praznici i vremenske prilike takođe se mogu uzeti u obzir. Na osnovu ovih prognoza, Syrve kreira planove pripreme i partija dok optimizuje vaš inventar, tako da ne prepunjavate svoju skladišnu prostoriju niti ostajete bez sastojaka.

Izveštavanje Da biste ocenili performanse svog restorana i poboljšali svakodnevnu produktivnost, potreban vam je visokorezolutni prikaz podataka koji su najvažniji za vaše poslovanje, najbolje u realnom vremenu. Prihodi i troškovi su očigledno najvažniji KPI-ovi ovde. Ali takođe morate znati i detalje kao što su troškovi sastojaka, cene dostave i performanse usluge/kuhinje.

Kako Syrve može pomoći Syrve pruža pregled vaših podataka od 360 stepeni koji obuhvata više od 200 poslovnih metrika koje su dostupne putem jedne kontrolne table. Moguće je pratiti operativni profit i gubitak, pratiti nivoe zaliha, pristupati podacima o prodaji i držati pod kontrolom troškove rada - sve je to dostupno u realnom vremenu. Pored širokog pregleda, možete se fokusirati i na specifične oblasti koristeći duboku analitiku koja se odnosi na inženjering menija, upravljanje dobavljačima i efikasnost u pozadini.

  1. Upravljanje osobljem Jedno je zaposliti osoblje. Upravljanje njima je potpuno druga stvar. S obzirom na visoke stope fluktuacije osoblja u F&B sektoru, pravilno upravljanje postalo je apsolutno neophodno. Upravljanje timom u restoranu obuhvata brojne elemente uključujući planiranje smena, postavljanje ciljeva, praćenje performansi i upravljanje prisustvom. Morale tima je takođe veoma važan faktor.

Kako Syrve može pomoći Syrve uključuje setalata za upravljanje osobljem u ugostiteljstvu koji pokrivaju sve gore navedene oblasti. Moguće je kreirati precizne rasporede osoblja pomoću planera. A uz pomoć AI-prognoza, možete odrediti koliko vam je osoblja potrebno na smeni, što pomaže da nikada ne budete bez dovoljno radne snage. Da biste poboljšali moral tima, Syrve vam omogućava da postavite ciljeve učinka i kreirate programe podsticaja.

  1. Razvoj menija Vaš meni će odrediti uspeh ili neuspeh vašeg restorana. Pored toga što bi trebalo da bude dobro osmišljen i pravilno cenovno postavljen, mora biti u skladu sa kapacitetom kuhinje. Da biste ispunili ove zahteve, morate razumeti ukupnu profitabilnost svakog jela – ovo je izuzetno važno u industriji u kojoj su troškovi rada i cena sastojaka u stalnom stanju fluktuacije. Takođe, želite da znate koja su vaša najprodavanija jela i da budete potpuno spremni za skokove u potražnji.

Kako Syrve može pomoći Syrve-ov modul za upravljanje menijem omogućava vam da vidite ukupne troškove svakog jela na osnovu sastojaka i radnog vremena. Sa ovim podacima, sistem rangira jela prema profitabilnosti. ABC/XYZ analitički motor je takođe uključen i otkriva najprofitabilnija jela i ona koja se slabo prodaju. Kao rezultat toga, lako možete ukloniti jela koja se ne prodaju i promovisati ona koja su popularna.

  1. Pogodnost i personalizacija za kupce Nije važno u kojoj ste industriji, zadovoljstvo kupaca je ključ uspeha. U F&B sektoru, kvalitetan krajnji proizvod je, naravno, važan, kao i izgradnja trajnih odnosa sa kupcima i personalizacija. Takođe smo u eri u kojoj je pogodnost kralj.

Kako Syrve može pomoći Syrve uključuje niz alata koji mogu pomoći u ovoj oblasti. Kada je u pitanju izgradnja odnosa, platforma vam omogućava da dodate podatke gostiju u bazu podataka svaki put kada izvrše rezervaciju. Ako koriste vaš objekat za proslavu rođendana, sistem će to zapamtiti, tako da možete ponuditi personalizovanije iskustvo sledeći put. Takođe su uključeni alati za pretplatu koji vam omogućavaju da ostanete u kontaktu sa kupcima. Pored toga, možete pružiti opcije click-and-collect, mobilne i online narudžbine za restorane i usluge dostave. Ovo ne samo da povećava privlačnost vašeg restorana, već i pruža pogodnost.

Saznajte više o naprednoj platformi za upravljanje restoranima Syrve: Syrve.

 

 

Syrve

Book demo to expierence the future of operations