Syrve POS Software Blog | Syrve | United Kingdom

BL 5 ключови области, които да обмислите при откриването на ресторант

Written by Syrve | Sep 19, 2024 10:57:14 AM

Откриването на ресторант не е за хора със слаби нерви. Това е сложно, плашещо начинание, което се усложнява още повече от променливата природа на индустрията за храни и напитки. Несъмнено, много начинаещи ресторантьори се отказват поради предизвикателствата и препятствията, които ги очакват. Но създаването на печелившо заведение е напълно постижимо с правилната подготовка и планиране. За да си дадете най-добрия шанс за успех, има няколко ключови оперативни елемента, които трябва да обмислите, всички от които формират основата на всяко успешно предприятие в сферата на храни и напитки. Те включват следните 5 области:

  • Оперативно управление
  • Анализи
  • Управление на екипа
  • Разработване на меню
  • Удобство и персонализация за клиента

Традиционно операторите са имали трудности да интегрират всички тези елементи наведнъж, често фокусирайки се върху конкретни области за сметка на други. В резултат на това процесите стават фрагментирани, което води до неефективност, по-високи оперативни разходи и намалени приходи. Но въвеждането на усъвършенствани платформи за управление на ресторанти, като Syrve, помага да се реши този дългогодишен проблем, като интегрира всички тези процеси в една единна система. С това на ум, нека разгледаме по-отблизо тези пет области и как Syrve може да помогне във всяка от тях.

  1. Оперативно управление Оперативната страна обикновено се съсредоточава около три, може би четири основни области в зависимост от ресторанта: POS система, контрол на инвентара, управление на кухнята и доставка.

POS система Ефективна, лесна за използване POS система е абсолютно необходима за осигуряване на ефективна работа на фронт-офиса. Като минимално изискване, хардуерът трябва да бъде лесен за използване, бърз и надежден. Идеално, персоналът трябва също да може лесно да популяризира артикули от менюто и да взема предвид специфични предпочитания на клиентите като диетични изисквания.

Как Syrve може да помогне POS системата на Syrve предоставя усъвършенствано решение, което отговаря на всички тези изисквания. Тя разполага с интуитивен, лесен за използване интерфейс, който опростява приемането на поръчки, като същевременно предлага на персонала предложения за повишаване на продажбите и осигурява мигновен достъп до информация за алергени за всяко ястие. Резултатът е намалено време за чакане, по-щастливи клиенти и екип на фронт-офиса, който може да се фокусира върху други важни задачи.

Контрол на инвентара Презапасяване, изчерпване на запаси и хранителни отпадъци са много чести в индустрията за храни и напитки и са пряк резултат от лошо управление на инвентара. А последствията често са разрушителни. Затова е толкова важно да се справите с това от самото начало.

Как Syrve може да помогне Syrve оптимизира целия процес на управление на инвентара. Използвайки AI-базирани прогнози, системата автоматично генерира поръчки, за да избегне презапасяване или изчерпване на запаси. Възможно е също така да се извършват мобилни инвентаризации. Това спестява ценно време, елиминира човешките грешки и предоставя точна картина на нивата на запасите.

Управление на кухнята Кухнята е на практика биещото сърце на ресторанта. Затова очевидно трябва да бъде добре управлявана и безпроблемна. Приготвянето на храна трябва да бъде ефективно, последователно и на високо ниво. Ясната комуникация с фронт-офиса също е от съществено значение. За да се избегнат прегради, кухнята трябва да има интелигентна система за управление на поръчките.

Как Syrve може да помогне Syrve има потенциал да трансформира кухненските операции. На първо място, системата свързва кухнята с фронт-офис екипа чрез кухненски дисплейни екрани, предоставяйки актуализации за състоянието и обратното броене на готвенето. Поръчки от множество източници (уебсайт, в ресторанта, агрегатори за доставка) се комбинират в единна линия за кухненския персонал. Плановете за приготвяне и партиди също могат да се подготвят автоматично благодарение на прогнозирането, базирано на AI.

Доставка Въпреки че не е подходящо за всеки тип ресторанти, услугата за доставка може да бъде абсолютен прелом за много заведения. Пазарът за доставка на храни е вече огромен, предоставяйки на операторите перфектната възможност да увеличат своя пазарен дял, насочвайки се към по-голяма клиентска база. За да се възползвате от това, се изисква, наред с други неща, ефективен процес на поръчки, интегрирана POS система и здрава логистична рамка за осигуряване на навременни доставки.

Как Syrve може да помогне Syrve позволява на ресторантите лесно да се възползват от пазара за доставка. Възможно е да се създаде собствена вътрешна услуга за доставка и/или да се разчита на услуги за доставка от трети страни като Uber Eats и Deliveroo. Поръчките се въвеждат директно в производствената ви линия и могат да се управляват на една система - няма нужда да разчитате на множество таблети за различни услуги за поръчки. Управлението на шофьорите също се улеснява благодарение на набор от инструменти за планиране на маршрути и проследяване на шофьорите чрез GPS.

  1. Анализ на данни Без точни прогнози и отчети ще управлявате ресторанта си със завързани очи. За да оперирате успешно, имате нужда от значими, приложими инсайти, които да ви помогнат да измервате представянето и да предвиждате бъдещото търсене.

Прогнозиране Правилното прогнозиране елиминира догадките, позволявайки ви да оптимизирате нивата на инвентара, да минимизирате отпадъците и да се подготвите за пиковете в търсенето. С по-дълбоко разбиране на колебанията в продажбите, ще бъдете по-добре подготвени да създавате графици за персонала, които съответстват на разходите за труд. Освен това, точните прогнози означават, че кухненският персонал може да работи по оптимизирани планове за приготвяне на храна, осигурявайки готовност на ястията и намалявайки отпадъците.

Как Syrve може да помогне Прогнозният AI двигател на Syrve анализира исторически данни за продажбите, за да предвиди точно бъдещите приходи и вероятните топ-продажби. Външни събития като празници и времето също могат да бъдат взети под внимание. Въз основа на тези прогнози, Syrve създава планове за приготвяне и партиди, като същевременно оптимизира инвентара, така че да не презапасявате складовата си стая или да не изчерпвате съставките.

Отчитане За да оцените представянето на ресторанта си и да подобрите ежедневната продуктивност, ще ви трябва високорезолюционна картина на данните, които са най-важни за бизнеса ви, най-добре в реално време. Приходите и разходите са очевидно най-важните КПИ тук. Но ще трябва също да знаете и за детайлите като разходите за съставки, цените за доставка и производителността на услугите/кухнята.

Как Syrve може да помогне Syrve предоставя 360-градусова визия на вашите данни, включваща над 200 бизнес метрики, достъпни чрез единен табло. Възможно е да проследявате оперативните приходи и загуби, да наблюдавате нивата на инвентара, да имате достъп до данни за продажбите и да следите разходите за труд - всичко това е достъпно в реално време. Освен общата картина, можете също да се фокусирате върху конкретни области с помощта на задълбочени анализи, свързани с инженеринг на менюто, управление на доставчици и ефективност на бек-офиса.

  1. Управление на персонала Едно е да наемете персонал. Управлението му е съвсем друга работа. С оглед на високите нива на текучество на персонала в сектор F&B, правилното управление става абсолютно необходимо. Управлението на екипа на ресторанта обхваща редица елементи, включително планиране на ротациите, поставяне на цели, мониторинг на производителността и управление на присъствията. Моралът на екипа също е критично важен.

Как Syrve може да помогне Syrve включва набор от инструменти за управление на персонала в сферата на гостоприемството, които покриват всички горепосочени области. Възможно е да съставяте точни графици за персонала с плановик. И с помощта на AI-прогнози, можете да определите колко персонал ви е необходим за смяна, което помага да се гарантира, че никога няма да сте недостатъчно обезпечени. За да подобрите морала на екипа, Syrve ви позволява да поставяте целеви показатели за представяне и да създавате програми за стимулиране.

  1. Разработване на меню Вашето меню ще определи успеха или неуспеха на ресторанта ви. Освен че трябва да бъде добре проектирано и на подходяща цена, то трябва да съответства на капацитета на кухнята. За да отговорите на тези изисквания, трябва да разберете общата рентабилност на всяко ястие – това е изключително важно в индустрия, където разходите за труд и съставки са в постоянен поток. Също така ще искате да знаете вашите най-продавани артикули и да бъдете напълно подготвени за пикове в търсенето.

Как Syrve може да помогне Модулът за управление на менюто на Syrve ви позволява да видите общите разходи за всяко ястие въз основа на съставки и време за труд. С тези данни, системата след това класира ястията според рентабилността. Включен е и анализатор за ABC/XYZ анализ, който разкрива най-печелившите ястия и слабите продавачи. В резултат на това можете лесно да премахнете ястия, които не се продават и да популяризирате тези, които се продават добре.

  1. Удобство и персонализация за клиента Няма значение в какъв бизнес се намирате, удовлетворението на клиента е ключът към успеха. В сектора на храни и напитки, качественият краен продукт е разбира се важен, както и изграждането на дълготрайни взаимоотношения с клиентите и персонализацията. Също така сме в ера, в която удобството властва върховно.

Как Syrve може да помогне Syrve включва разнообразие от инструменти, които могат да помогнат в тази област. Що се отнася до изграждането на взаимоотношения, платформата ви позволява да добавяте данни за гостите в база данни винаги, когато направят резервация. Ако използват вашето заведение за празнуване на рожден ден, системата ще запомни това, за да можете да предложите по-персонализирано изживяване следващия път. Инструменти за абонаменти също са включени, които ви позволяват да останете свързани с клиентите си. Освен това, можете да предложите клик и събиране, мобилни и онлайн поръчки за ресторанти и услуги за доставка. Това не само увеличава привлекателността на вашия ресторант, но също така означава, че ще предлагате удобство.

Научете повече за усъвършенстваната платформа за управление на ресторанти Syrve: Syrve.